Unicum bij Createment: drie broers kiezen afslag naar de IT 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

5-09-2024
2 min. read
Switch Stories

En dat is nummer 3! Na oudste broer Rens volgde Teun en inmiddels is ook Stef, de jongste telg, gesetteld in de IT. We kunnen rustig stellen dat de passie voor het vak in het DNA van de familie Bressers zit. “Mijn zus Sophie had al de switch naar de IT gemaakt, dus na mij houdt het op.”  

Een zus en drie broers. Allemaal kozen ze een andere richting, om toch alle vier in de IT te belanden. Sophie werkte in het toerisme en werd Data Analist, Rens maakte de switch van de logistiek naar Java Developer en Teun ging van de hotelbranche naar de consultancy. “Ik denk dat ik zelf de langste weg heb afgelegd”, blikt Stef terug. “Ooit begon ik bij het waterschap De Dommel. Ik hield me bezig met het monitoren van het waterpeil en de grondwaterstanden en later met het functioneel beheer van een aantal applicaties. Omdat ik door corona alles vanuit huis moest doen, liep ik vast. Ik wilde weer onder de mensen komen en koos voor een veilingbedrijf in de voedingsmiddelenindustrie.” 

Dat pakte aanvankelijk goed uit voor Stef. “Het was een groep van jonge gasten uit de regio, dus daar voelde ik me direct thuis. Ik verzorgde hier veilingen van het inventariseren van de veiling stukken, tot aan het uitleveren aan de klant voor bijvoorbeeld faillissementen. Het was veel reizen. Polen, Engeland, Duitsland, Zweden. Veel plezier gehad, maar na 2,5 jaar was de koek op. Ik was soms 3 weken per maand van huis, dat werd te veel.” Over de vraag ‘wat dan?’ hoefde Stef niet lang na te denken. Het zaadje voor de IT was al lang geplant. “Vooral Rens heeft me geënthousiasmeerd. Hij kwam jaren daarvoor al met een online cursus en een oefenprogramma. Zo kwam ik erachter dat ik programmeren heel gaaf vind.” 

“Het gaat aan de keukentafel wel heel vaak over de IT”  

Het linkje met Createment was vervolgens ook snel gelegd. “Als je broers succesvol de afslag naar de IT gepakt hebben, ligt het voor de hand om dezelfde route te kiezen. Ik kon niet uitblijven.” Inmiddels is Stef net klaar met zijn traineeship en werkt hij als SAP Consultant bij Simac. Hij is al helemaal thuis in het wereldje. “Als we met de familie bij elkaar komen, gaat het aan de keukentafel wel heel vaak over ingewikkelde IT-onderwerpen, volgens mijn vriendin althans. Ik denk zelf dat het wel meevalt, maar ze kon weleens gelijk hebben, haha.”  

Het is voorlopig de laatste Bressers die we bij Createment over de vloer kunnen verwachten. “Tja, we hebben geen broers en zussen meer over. Misschien over ruim tien jaar een neefje of nichtje. Wie weet.”   

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS