Eerste generatie aan het woord: “Alles moest uitgevogeld worden”  

Paul van den Hurk

Marketing Manager

12-09-2024
2 min. read
Createment 10 Years

Ze stammen uit de tijd dat we bij corona nog aan het biertje dachten en Joost Klein nog op school zat. Omdat Createment 10 jaar bestaat, gaan we langs bij onze allereerste generatie trainees. Rhodé Zwijnenburg spreken we op haar allerlaatste dag bij de douane. 

“Grappig dat we elkaar net vandaag spreken. Ik ben alles aan het afronden en volgende week begin ik bij de Belastingdienst als teamleider. Anderhalf jaar zat ik bij de douane als Java Developer, maar ik merkte al wat langer dat ik richting management wil. Dit is het moment. Ik ga een team van Java Developers aansturen, maar stop zelf dus helemaal met programmeren. Een volledig nieuwe rol, heel spannend. Ik ga starten met een leerwerktraject maar hoe dat eruitziet, dat is nog een beetje een verrassing. Wat dat betreft doet het me denken aan 10 jaar geleden, toen ik ook voor het onbekende avontuur ging, haha. Af en toe iets totaal nieuws: het lijkt wel bij mij te passen.”  

“Even terug naar 10 jaar geleden: ik had geen idee waar ik ja tegen gezegd had. Wel had ik door dat ik te maken had met een startend clubje. Alles moest nog bedacht en uitgevogeld worden, maar dat had ook wel zijn charme. Hoe ik Createment – destijds ‘Ontwikkelaars in Ontwikkeling’ – gevonden had? Een toevalstreffer. Ik was afgestudeerd psychologe, maar kwam in dat werkveld moeilijk aan een baan dus ik verkende voorzichtig mijn kansen in de IT. Ik ben altijd goed ben geweest in exacte vakken, maar ik heb nog nooit een computer uit elkaar gehaald en geef niks om gamen. Dus het vooroordeel over de IT’er gaat voor mij niet helemaal op, haha.” 

“Ik heb altijd doorgezet... en ineens ben ik 10 jaar verder!” 

“Ik moest een intelligentietestje doen en een oefening waarbij ik een robot moest besturen. Dat ging allemaal veel beter dan ik dacht. Een tijdlang had ik een beetje het imposter syndrome: ik was echt bang om door te mand te vallen, ook omdat veel medekandidaten technisch beter onderlegd waren. Met een klasje werden we vervolgens voor de Belastingdienst klaargestoomd. Een goede match, want los van korte uitstapjes naar Topicus en Luminis heb ik altijd bij de Belastingdienst en de douane gezeten. Het voelt goed om ‘er te zijn voor de burger’, al zal de burger dat zelf niet altijd zo zien, haha.” 

“Hoe ik terugdenk aan Ontwikkelaars in Ontwikkeling? Het was heel gemoedelijk. Noem het Brabantse gezelligheid. We hebben veel gelachen tijdens onze opleiding, die in handen was van Patrick en Gijs. Het was ook voor hen even zoeken: wat kunnen we van de trainees vragen, wat kunnen ze aan? Maar ik had er alle vertrouwen in. Toen we na 2 maanden uitvlogen naar de Belastingdienst, begon het eigenlijk pas. De fijne kneepjes van het vak hebben we uiteindelijk daar geleerd. Om een traineeship succesvol te doorlopen, zijn leergierigheid, assertiviteit en enthousiasme essentieel. Het is best spannendom voor het onbekende te kiezen, maar zo lang je het leuk en uitdagend vindt, moet je gewoon lekker doorzetten. Dat heb ik altijd gedaan... en ineens ben ik 10 jaar verder!” 

“Of de nieuwe rol me bevalt, dat gaan we zien. Ik verwacht van wel natuurlijk. Maar zo niet, dan ga ik weer lekker programmeren, want het blijft een ontzettend leuk vak!”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS