Twee personen, één carrièrepad 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

18-07-2024
2 min. read
Switch Stories

Bij Createment zijn we gek op bijzondere verhalen. Dit is er weer zo eentje. Jaren geleden stapten Sven Hoebée en Peter Korthof tegelijk bij Createment binnen voor het Technisch Assessment. Niet alleen gingen ze daarna gebroederlijk bij VolkerWessels aan de slag, ook volgden ze een identiek carrièrepad binnen het bouwconcern. “Ik heb weleens gekscherend geroepen dat ik over 5 jaar directeur wil zijn.” 

Peter: “Sven is echt een technische guy. Tijdens het TA zat hij al op te scheppen over een lantaarnpaal die hij ooit gehackt had.” Sven: “In my defense: dat ding scheen hartstikke fel in onze tuin. Ik heb ‘m opengeschroefd, het printplaatje van een schakelaar gekoppeld aan de bedrading en het weer netjes dichtgeschroefd. Met een universele afstandsbediening kon ik die lantaarnpaal vervolgens aan- en uitzetten. Vanaf mijn 12e heb ik eigenlijk altijd lopen hobbyen met techniek, games en computers.”  

Zelf had Peter Internationale Ontwikkelingen gestudeerd en bij hem lag het talent voor techniek iets minder aan de oppervlakte. Maar ook hij pikte snel aan bij VolkerWessels. “Ik heb een half jaar lang van ‘s ochtends tot ‘s middags naast iemand gezeten. Eerst even meegekeken maar daarna al snel zelf aan de slag. Ik mocht zoveel vragen stellen als ik wilde, maar moest het wel zelf doen. Op die manier word je gedwongen het jezelf aan te leren. Dat heeft me erg geholpen en daardoor kon ik doorgroeien van functioneel applicatiebeheerder tot ontwikkelaar.”  

“Als je aangeeft waar je naartoe wilt, wordt er samen met jou een route uitgestippeld” 

Onlangs hebben beide heren opnieuw een forse stap gezet in hun carrière. Sven: “We zijn allebei net Product Owner geworden. Heel gaaf, want je bent nu meer bezig met management en regie en wat minder met ontwikkelen. Hiervoor waren we Scrum Master en nu dus opnieuw een mooie stap.” Zijn er eigenlijk ook verschillen? “Absoluut”, vindt Peter. “Sven is echt een ontwikkelaar pur sang. Ik haal meer plezier uit het regelen van dingen, om het simpel te zeggen. En uit het nadenken over strategie. Ik heb weleens gekscherend geroepen dat ik over 5 jaar directeur wil zijn bij VolkerWessels. Dat is het mooie aan deze organisatie: als je aangeeft waar je naartoe wilt, wordt dat serieus genomen en wordt er samen met jou een route uitgestippeld.”  

Het is onnodig om te vragen of Sven en Peter blij zijn met hun keuze voor een traineeship. Peter: “Zeker. Het was voor mij een kans om in een wereld terecht te komen waarvoor ik normaliter een diploma nodig had. En het is gaaf om mensen te helpen om hun werk beter te kunnen doen. ‘Oh, betekent dit dat ik nooit meer een weekrapportage hoef te maken?’ Als ik dan ‘ja’ antwoord, dan krijg je een brede glimlach. Onbetaalbaar.”  

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS