Createment 10 years: 4 generaties bij Alliander aan het woord

Paul van den Hurk

Marketing Manager

11-07-2024
4 min. read
Createment 10 Years

Createment bestaat 10 jaar! Een mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. In ons jubileumjaar publiceren we regelmatig artikelen waarin we terugblikken op het afgelopen decennium. Zo pakten we de trein om eens een kijkje te nemen in Arnhem, waar bij Alliander inmiddels meerdere generaties Createment-trainees rondlopen.

In een enorme ontvangsthal met een aanpalend bedrijfsrestaurant stap je Alliander binnen. De netwerkbeheerder telt zo’n 6.500 werknemers en een groot deel van hen werkt in Arnhem. Zo ook (voormalig) Createment-trainees Anna Elgersma (7 jaar in dienst), Maarten Smit (3,5 jaar), Hon Man Wong (een half jaar) en Anna-Lotte Reitsma (een paar weken). De een liep er dus al rond voor het coronatijdperk, de ander is pas net gestart. Maar de ervaringen zijn unaniem. “Dit is inderdaad een enorm bedrijf maar ik heb het nooit als overweldigend ervaren. Je hebt vooral met de mensen uit je team van doen en dat is prima behapbaar”, vindt Anna. Hon Man vult aan: “Het is een heel platte organisatie. De managers komen gewoon naast je zitten in het bedrijfsrestaurant. Dat is best bijzonder.” Ook Anna-Lotte, die onlangs gestart is, voelt zich meteen thuis: “Dit is mijn eerste full-time baan en ik zit hier pas net, maar het voelt heel goed. Tijdens mijn introductie ging het veel over duurzame inzetbaarheid: ze vinden het belangrijk dat collega’s het hier naar hun zin en hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen.”

“Dat is het mooie aan Alliander: als je aangeeft wat je wil, gaan we samen op zoek naar een oplossing”

De mens staat bij Alliander centraal: tijdens de gesprekken met (oud)trainees komt dat steevast naar boven. Het werkgeluk van de medewerkers staat hoog in het vaandel dus als je niet goed op je (werk)plek zit, wordt er met je meegedacht, weet Maarten. “Het werkpakket is heel divers, want er gebeurt hier enorm veel. Mocht je niet helemaal lekker op je plek zitten, dan zijn er tig andere plekken die misschien beter voor je zijn. Ik had het geluk dat ik direct op een heel geschikte plek terechtkwam, maar het is goed om te weten dat er van alles mogelijk is.” Anna zit het langst bij Alliander en kan erover meepraten. “Het was een hele tour om binnen Alliander te komen waar ik nu ben. Via Createment ben ik 7 jaar geleden begonnen als BI-consultant. Toen de functie inhoudelijk veranderde en me dat iets minder aansprak, ben ik als Java Developer en daarna Python Developer aan de slag gegaan. Toen mijn team werd opgeheven, een week voor de lockdown, stapte ik over naar data-architectuur. Nu ben ik nog steeds Data Architect. Ik heb een aardig pad bewandeld binnen deze organisatie en dat is ook het mooie aan Alliander: als je aangeeft wat je wil, gaan we samen op zoek naar een oplossing."

“De lunch bij Createment is altijd een hoogtepunt”

Inmiddels loopt er een aardig legertje (oud)trainees van Createment rond bij Alliander. “We zijn inmiddels met best veel hè”, lacht Hon Man. “Ik kom hier regelmatig iemand tegen die ook via Createment bij Alliander is binnengekomen. Joris Damhuis is net begonnen en Maarten zie ik af en toe.” Stuk voor stuk kijken ze terug op een mooie tijd bij Createment, al was het af en toe peentjes zweten tijdens de bootcamp. Anna-Lotte: “Het was een leuke, heftige rollercoaster. De bootcamp bestond uit iedere dag theorie. Dat was heel veel nieuwe info, dus best heftig maar ook ontzettend interessant.” Hon Man en Maarten roemen vooral de lunch: "Dat is altijd een hoogtepunt”, vindt Hon Man. “Gezellig met z’n allen aan tafel. En het is leuk dat er zoveel georganiseerd wordt. Af en toe een borreltje op donderdag. Ik moet altijd een eindje reizen om er te komen – van Almere naar Eindhoven – maar ik doe het graag.” Maarten: “Ik ging heel goed op die informele sfeer die er bij Createment hangt. De gezamenlijke lunch, het relaxt met elkaar babbelen, dat beviel me wel. Het is vergelijkbaar met de sfeer bij Alliander.” Anna noemt haar keuze voor Createment zelfs lifechanging: “Createment was voor mij de beste keuze. Ik wilde de IT in en dit is de perfecte plek gebleken. Het is echt wel lifechanging. Ben je een beetje aan het zwemmen of niet meer happy in je werk, dan kun je met Createment een andere wending aan je carrière en je leven geven. ”

De Createment-route richting Alliander is inmiddels een geplaveid pad. In de voetsporen treden van Anna, Hon Man, Anna-Lotte en Maarten? Het zou zomaar kunnen, denkt Hon Man: “We zijn met 8.000 medewerkers en we willen uitbreiden naar 10.000. Er zullen nog wel wat plekjes bijkomen!”

Ook de IT in?

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS