Een kwestie van iedere dag een beetje bijleren 

Paul van den Hurk

Marketing Manager

24-09-2024
2 min. read
Switch Stories

“Ik dacht dat ik het in me had, maar had een helpende hand nodig. Iemand die in me geloofde.” Daniel Silva koos Createment als springplank en lanceerde zichzelf de IT in. Bij luchtvaartmaatschappij Transavia is hij nu Developer.  

Daniel studeerde Toerisme en Recreatief Management en werkte daarna in een hospitality-rol in een Apple Store. Het lijkt alweer een mensenleven lang geleden, want inmiddels zit hij stevig in het zadel bij Transavia. “Ik zit hier nu 3 jaar. 2 jaar vaste dienst en 1 jaar traineeship. Ik ben Back-end Developer en met mijn team maak ik applicaties die op de achtergrond taken uitvoeren. Een voorbeeld daarvan is het Flying Blue-systeem, een puntenspaarsysteem van KLM en partners. Wij bekijken iedere dag op welke vluchten er passagiers zaten die hiervan gebruikmaken en die informatie zetten we door naar de luchtvaartmaatschappijen.” 

Zoals veel trainees klopte Daniel aan aantal jaar geleden bij Createment aan met een voorkeur voor programmeren. “Ik had al wat websites in elkaar gezet, al was dat niet echt programmeren. Maar daar is wel de interesse ontstaan. Na de Harvard-cursus CS50 begon programmeren me steeds meer te trekken, maar ik wist niet zeker of ik het zou kunnen. Daarom was Createment voor mij de juiste keuze: omdat ik dacht dat ik het in me had, maar toch even een helpende hand nodig had. Iemand die in me geloofde. Mijn goede score bij het assessment was het bewijs dat ik de capaciteiten had, maar toch ging ik in het begin vol onzekerheid aan de slag bij Transavia.” 

“Ik probeer de balans te vinden tussen nieuwe dingen leren en toepassen wat je al weet” 

Hoe Daniel het vak geleerd heeft? Simpelweg door het te doen. “Ik ging zelf aan de slag maar werd gekoppeld aan een mentor. Ik legde mezelf heel veel druk op en was bang om door de mand te vallen, maar dat is die onzekerheid waarmee je moet leren omgaan. Mijn mentor wees me af en toe de juiste weg en ik merkte dat ik groeide in mijn rol. En we startten met een groepje, dus ik had ook veel steun aan mijn groepsgenoten. Het was – en is nog steeds – gewoon een kwestie van iedere dag een beetje bijleren. Dat is inherent aan dit werk: als je het niet leuk vindt om iedere dag opnieuw te leren, dan weet ik niet of dit het juiste vak voor jou is. Soms is het enorm vermoeiend, dus ik probeer altijd een beetje de balans te vinden tussen nieuwe dingen leren en toepassen wat je al weet.”   

Nu Daniel zijn draai helemaal gevonden heeft, kijk hij ook al voorzichtig vooruit. “Ik heb niet echt een route uitgestippeld. Wel heb ik ideeën over welke kant ik op wil. Dingen veranderen zo snel, dus ik pin me niet te veel vast op een concreet plan. Ik kies de juiste richting en pas de route onderweg aan. Het lijkt me leuk als ik straks Fullstack Developer ben, dus alles binnen de keten in de vingers heb. En of dat over 3, 5 of 10 jaar is... Dat zie ik wel.” 

Binnen Transavia heeft Daniel trouwens een mooi bijbaantje verworven: hij was presentator van een intern televisieprogramma en mocht als reisgids naar Marrakech. "Superleuk om te mogen doen!" 

Deel bericht

GERELATEERDE
BLOGS